logo

Λίγα λόγια για το σύλλογο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Για τους γηγενείς όπου γης , Για τους φίλους της και για όσους αγαπούν την Καρύταινα Αρκαδίας.

Για όσους θέλουν να μη βυθιστεί στη λήθη της ιστορίας , για όσους σεβόμενοι την παράδοση της , θέλουν να αδράξει τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής και να παραμείνει ζωντανή.

Εάν είστε ένας από αυτούς , τότε βοηθήστε στη δημιουργία του συλλόγου με την εγγραφή σας.  Ενός συλλόγου που γεννιέται μέσα στο χωριό και θα ζεί δίπλα σε αυτό.

Έτσι άρχιζε το κάλεσμα τον Αύγουστο του 2015 για την δημιουργία του κοινωνικού πολιτιστικού φυσιολατρικού και αναπτυξιακού συλλόγου :

“ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ “

Αρκετό καιρό πριν είχε σχηματιστεί μια μικρή ομάδα κατοίκων της Καρύταινας , οι οποίοι έχοντας καλή διάθεση και προσφέροντας εθελοντική εργασία , προχωρούσαν με πρωτοβουλία τους σε διάφορα έργα ή οργάνωναν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συν τω χρόνω ωρίμασε η ιδέα αυτή η ομάδα να ενώσει την διάθεση και τη δυναμική της με όσους άλλους Καρυτινούς και μη είχαν την ίδια επιθυμία. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο σύλλογος μας. Ένας σύλλογος που εδρεύει στο χωριό από ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα εδώ. Άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τα προβλήματα του χωριού και έχουν κάποια οράματα για το μέλλον του τόπου τους. Τον Αύγουστο του 2015 στις εκλογές που έγιναν ο κόσμος με ενθουσιασμό αγκάλιασε το σύλλογο. Πάνω από 150 μέλη γράφτηκαν και αρκετοί από αυτούς ψήφισαν και εξέλεξαν , τον Γιώργο Σπυρακόπουλο (πρόεδρος) , την Ελένη Κουσκουρέλου (αντιπρόεδρος) , το Γιώργο Στασινόπουλο (γραμματέας) , το Παναγιώτη Μάτσικα (ταμίας) και το Γιώργο Πουλόπουλο (μέλος).

Ο σύλλογος δραστηριοποιήθηκε άμεσα.Είχε από καιρό συγκεκριμένες προτάσεις για έργα που θα προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη του χωριού. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ισχυρό χαρτί του χωριού είναι ο τουρισμός.

Στο κοινωνικό τομέα ο σύλλογος έχει αναπτύξει δράση με εορταστικές εκδηλώσεις , παιδικά δρώμενα , συμπαράσταση σε ηλικιωμένους κ.α

Κάτι σημαντικό που χαρακτηρίζει τον σύλλογο είναι η εθελοντική προσφορά και εργασία των μελών του.Με εθελοντική εργασία διανοίχτηκαν δυο μονοπάτια στον Αλφειό ποταμό  , συντηρούνται οι δενδροφυτεύσεις , καθαρίζεται ενίοτε το χωρίο κ.α

Κάνουμε έκκληση στους συγχωριανούς και στους φίλους της Καρύταινας να πλαισιώσουν τον σύλλογο για μια και μόνο ευγενή επιδίωξη , το καλό του χωριού.Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς εκτιμάμε πως μόνο η κοινή προσπάθεια και δράση μπορεί να αναχαιτίσει τον κίνδυνο απαξίωσης και λήθης του χωριού μας.

Στοιχεία από το καταστατικό του συλλόγου :

Πρωτοδικείο Τριπόλεως αυξ.αριθμ. 1034/28-7-2015

Διοικητικό Συμβούλιο 5 μελών

Εκλογές κάθε 3 χρόνια

Πρόεδρος του ΔΣ υποχρεωτικά μόνιμος κάτοικος Καρύταινας

Ετήσια συνδρομή 10 ευρώ